Moxa

Moxa

Het gebruik van Moxa wordt toegepast als onderdeel van acupunctuur. Moxa is het verbranden van een gedroogd bijvoetskruid dat in de vorm van een staafje is gerold. Moxa kan rechtstreeks op de huid geplaatst worden, maar het is ook mogelijk om Moxa op de acupunctuurnaalden te gebruiken. 
Deze techniek zorgt voor intensieve stimulatie van de acupunctuurpunten en daarmee voor stimulatie van de circulatie van het bloed en de Qi (levensenergie). Moxa werkt snel en doeltreffend.

Deze techniek wordt vooral toegepast bij personen met een koude of leegte patroon of bij een Qi-tekort. Het is dan ook vooral effectief bij chronische pijnen, vermoeidheid, een gebrek aan energie en slapeloosheid.

Hiernaast is Moxa ook erg effectief gebleken tijdens de zwangerschap bij een afwijkende ligging van de baby. Mocht de baby in stuitligging liggen in de 33e week van de zwangerschap, dan is het zinvol Moxa toe te passen. Dit wordt eenmaal door een acupuncturist toegepast en aan de partner geleerd. De partner kan de techniek vervolgens twee weken lang uitvoeren met vergrote kans dat de baby in hoofdligging komt te liggen.