Reacties

Reacties

Hieronder kunt u veelgestelde vragen met daarop de antwoorden vinden. Daarnaast krijg ik veel reacties van mensen die bij mij onder behandeling zijn, over hoe zij de behandelingen hebben ervaren en in welke mate zij daar baat bij hebben. Ter illustratie hiervan vindt u hieronder een aantal van deze ervaringen die zijn geplaatst met toestemming van de betrokkenen.

Indien u zelf een vraag heeft of een ervaring wilt delen, kunt u via het contactformulier contact opnemen. 

VRAAG EN ANTWOORD

-Is homeopathie of acupunctuur ook een goede behandeling bij klachten van angst en onrust?

In de acupunctuur zijn er energiebanen die vaak geblokkeerd zijn bij angst en onrust, welke behandeld kunnen worden. Middels acupunctuur kunnen deze blokkades opgelost en de energiebanen versterkt worden. Ook kunnen homeopathische middelen bij deze klachten ondersteuning geven en verbetering geven van de klachten. In totaal zal het gaan om 5- 6 behandelingen met een frequentie van 1 keer per week, dit geeft vaak al 50 tot 70% verbetering. Ook andere lichamelijke klachten zullen verdwijnen, omdat middels deze behandelingen gezocht wordt naar een energetische balans.

(Bij interesse in deze behandeling kan contact opgenomen worden via het contactformulier)

-Als ik een homeopathie- of acupunctuurbehandeling onderga, kan ik dit dan geheel vergoed krijgen of moet ik dan de kosten van het verplicht eigen risico tot de 385,- euro zelf betalen?

Het verplicht eigen risico van 385,- euro van uw zorgverzekering komt niet uit de aanvullende verzekering. Dit betekent dus dat u voor een homeopathie- of acupunctuurbehandeling de eerste 385,-euro niet zelf hoeft te betalen.

-Is acupunctuur ook een goede behandeling bij migraine of hoofdpijn?

Acupunctuur is een mooie en effectieve methode bij het behandelen van migraine cq. hoofdpijn. In de praktijk wordt acupunctuur vaak toegepast om pijn te verlichten en energieblokkades in het hoofd, de nek en schouders weg te nemen. Bij de eerste behandeling worden alle energiebanen doorgemeten om te kijken waar specifiek de klachten door veroorzaakt worden en om een behandelplan op te stellen. Vaak komt de acupunctuurbehandeling bij migraine of hoofdpijn neer op 4 tot 5 behandelingen (een behandeling per week). Aan het einde worden de energiebanen opnieuw doorgemeten en wordt bekeken welke verbetering is opgetreden. 

-Wat is de invloed van magnesium-voedingssuplementen op het hartritme?

De voeding van tegenwoordig geeft snel een tekort van de magnesiumconcentratie in het bloed. Dit kan weer een verhoogd risico geven betreffende hart- en vaatziekten. De voeding die een hoog gehalte aan magnesium bevat zijn volkoren producten, noten en donker groene groentes. Het hartritme zal geneigd zijn wat rustiger te worden, omdat magnesium een ontspannend effect op spieren heeft. Wel wordt geadviseerd het alleen te gebruiken in overleg met uw behandelend therapeut of arts.

-Kan homeopathie helpen bij kinderen die moeite hebben met de ontlasting?

Juist bij darmproblemen is veel winst te behalen. Om iets aan dit probleem te kunnen doen, zal ik eerst de energiebanen meten die gekoppeld zijn met de darmen. Met de uitslag van deze meting en antwoorden op vragen die ik jullie zal stellen, zal ik het lichaam ontstoren met homeopathische middelen. Tegelijkertijd zal met deze middelen de darmperistaltiek verbeteren. Kinderen reageren overigens zeer snel op homeopathie, het heeft geen bijwerkingen en is zeer patiëntvriendelijk.

ERVARINGEN

 • Niet alleen bij mensen is homeopathie een veel toegepaste behandeling, maar ook bij dieren waarmee iets is, kan homeopathie goede effecten hebben. Onderstaande ervaring van een baasje, geeft aan hoe homeopathie bij haar 13-jarige hondje met incontinentieproblemen geholpen heeft:
  'Na het geven van een homeopathisch middel aan mijn hond, eet ze weer goed. Ze laat de urine niet meer lopen als ze 's middags slaapt en ze geeft het aan als ze moet plassen. Ze leeft weer een beetje op. Bedankt hiervoor.'
   
 • Acupunctuurbehandelingen kunnen een effect hebben op de spermakwaliteit bij bestaande verminderde vruchtbaarheid of onvruchtbaarheid. Zie onderstaande ervaring van iemand die deze behandelingen voor dit probleem heeft ondergaan:
  "We zijn bij de gynaecoloog geweest en daar bleek uit de fertiliteitstest dat er niks mis zou zijn. Ik ga er vanuit dat dit door jouw behandeling komt. Waar uit eerder testen bleek dat ik eigenlijk onvruchtbaar zou zijn, was het indexcijfer nu 20 en is de motiliteit ook nog eens uitstekend. Meer dan goed dus. Ontzettend bedankt!”

 • "Na drie bezoeken aan de huisarts, het gebruiken van veel pijnstillers en ontstekingsremmers, zestien behandelingen bij een fysiotherapeut, wederom een bezoek aan de huisarts, een bezoek aan een neuroloog en een verwijzing naar de pijnbestrijding, zelf het besluit genomen om naar een acupuncturist te gaan. Reeds na drie behandelingen bij de acupuncturist en het opvolgen van enkele adviezen met betrekking tot de leefstijl kan de conclusie worden getrokken dat de klachten, met name zenuwpijnen, aan mijn schouder en linker onderarm drastisch afgenomen zijn.
  In het vervolg zal ik de stap naar een acupuncturist, uiteraard afhankelijk van de klacht, veel eerder zetten."
 • '"Gedurende ruime tijd ben ik in behandeling bij Huub.Tijdens deze behandelingen heb ik geleerd dat diverse organen van invloed zijn op mijn klachten. Huub legt dan begrijpelijk uit waarom ik, zonder het op dat moment te weten, op dat moment last heb van dat orgaan. De acupunctuurbehandelingen zijn niet altijd even prettig, maar ik ben nu wel een rustiger, tevreden persoon geworden. "
 • "In een paar zinnen wat ik vind van acupunctuur: 
  Omdat ik een spannende tijd had meegemaakt i.v.m. het bericht gekregen te hebben dat ik prostaatkanker had en mijn schoondochter ongeneeslijk ziek was, heb ik contact gezocht in deze geneeswijze. Na de eerste behandeling werd ondekt dat ik nogal blokkades had, waarna de behandeling begon met massage en naaldjes. Ik ben inmiddels 6 keer geweest. Het is nog niet weg, maar het heeft al heel goed geholpen. Ik heb er heel veel baat bij en heb het vertrouwen dat het goed komt."

 • "Ik heb ongeveer 6 behandelingen gehad bij Huub van Dongen. Ik ben naar hem toegegaan omdat ik last heb van erg veel hitte. Ik ben in principe een wandelende kachel die hele ruimtes op kan warmen.Huub heeft naalden op bepaalde punten in mijn lichaam gezet voor de temperatuurregeling in je lichaam en mij een dieet gegeven waarbij ik geen suiker en zuivelproducten mocht. Omdat bij de verbranding van suiker in je lichaam ook hitte vrijkomt.
  Ik merkte al na de eerste behandeling dat ik het al een stuk koeler had. Nu na al die behandelingen en dat dieet heb ik het niet meer zo warm en ik heb het nu zelfs soms echt koud.
  Ook ben ik naar Huub gegaan omdat ik een hele gevoelige blaas heb en ’s nachts altijd naar de wc moet, soms meerdere keren. Dat is na de behandelingen gelukkig ook een stuk minder geworden.Ik heb nog steeds wel een gevoelige blaas maar wel een stuk minder.
  Ik heb grote moeite met inslapen, doorslapen en uitslapen, dus is dat ook behandeld. Ik heb nog steeds wel problemen met slapen, gedeeltelijk vanwege mijn blaas. Maar ik kan nu wel veel beter inslapen, doorslapen en uitslapen."