Huub van Dongen

Huub van Dongen

Ik ben Huub van Dongen en ben geboren in 1959. Sinds 1992 ben ik werkzaam als Homeopaat en Acupuncturist. Eerst in Breda en sinds 2002 is deze praktijk gevestigd aan de Rijsdijk 40 te Etten-Leur.

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

 • ZHONG
  'Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeswijze'
 • N.V.K.H.
  'Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten'
 • KAB
  'Koepel Alternatieve Behandelwijzen'
 • RBCZ
  'Het kwaliteitsregister voor vakbekwame therapeuten in complementaire zorg'

Het voordeel van erkenning door deze verenigingen is dat de cliënt altijd kan terugvallen op een geschillencommissie en dat hij/zij zekerheid heeft dat de kwaliteit van de opleidingen die de therapeut gevolgd heeft, gewaarborgd is. Aangesloten bij de Stichting Zorggeschil, Quasir, RBCZ/TCZ, SCAG, KAB en de NVKH heeft een eigen klachtenformulierafhandeling zie de link hieronder. folders van deze organisaties zijn in de praktijk aanwezig.

klachtafhandeling NVKH.pdf

KVK:20158859

BTW:NL00161186B82

AGB code: praktijk: 90-010393   Acupunctuur/Homeopathie: 90-031464


Verder dient de therapeut zich te houden aan een aantal richtlijnen en moet deze bijscholingen en werkgroepen bijwonen, zodat hij altijd op de hoogte is van nieuwste stand van zaken.
De erkenning van de therapeut bij deze beroepsverenigingen zorgt er ook voor dat de cliënt naar gelang waar hij/zij verzekerd is, dit vaak geheel of gedeeltelijk vergoed kan krijgen van de ziektekostenverzekering.

Om lid te kunnen worden van deze verenigingen moet de therapeut aan verschillende eisen voldoen. Zo is het nodig verschillende erkende opleidingen af te ronden. Hieronder volgen de opleidingen die ik heb genoten.

 • HBO opleiding Klinische Chemie te Breda
 • Klassieke Homeopathie bij de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeswijzen
 • Acupunctuur bij de Zuid-Nederlandse School voor Acupunctuur
 • Tuina-opleiding bij Qing-Bai
 • Beroepsopleiding Acupuncturist bij Qing-Bai
 • Certificaatdeelname cursus TCM en voeding bij Qing-Bai
 • meerdere specialisatie/ bijscholingen in fertiliteitsacupunctuur

In de loop der jaren heb ik ook een aantal cursussen verzorgd aan de Volksuniversiteit de Brede Aa te Breda in de discipline 'Klassieke Homeopathie’ en heb ik een aantal massagecursussen gegeven in Breda en Dordrecht. Verder stel ik de praktijk een aantal zaterdagen in het jaar beschikbaar voor studenten van Qing-Bai om stage te lopen.Hiernaast heb ik meerdere jaren Tai Chi en Yoga lessen gevolgd en beoefend. Ook de Chinese filosofie en de leer van Saswhita kwamen terug in delen van de opleidingen die ik heb gevolgd.

Al deze interessegebieden probeer ik tijdens mijn behandelingen te integreren en indien ik het idee heb dat de behandeling ondersteund kan worden met Chinese of Westerse kruiden, dan werk ik geregeld samen met collega-therapeuten die hierin gespecialiseerd zijn.